FAQ Tadpole

 • Wat voor soort verbetering kan Tadpole aanbrengen in een condensatieketel?

  De ervaring heeft ons geleerd dat bij sommige typen condensatieketels de primaire thermostaat met maar liefst een derde moet worden verlaagd. Op andere typen, waar de primaire temperatuur wordt weergegeven, is de initiële verlaging van de primaire temperatuur ongeveer 10 ° C, waarbij verdere verlagingen mogelijk zijn.

 • Wat is de beperking voor het soort verwarmingssysteem waarmee Tadpole kan worden geïnstalleerd?

  Er zijn geen beperkingen aan het type huisverwarmingssysteem waarmee Tadpole kan worden geïnstalleerd.

 • Op welke pijpmaat kan Tadpole worden gemonteerd?

  Tadpole wordt geleverd in standaard aansluitmaat van 22 mm voor normale huishoudelijke verwarmingssystemen. Voor warmtepompinstallaties en abnormaal grote huishoudelijke verwarmingssystemen kan Tadpole worden geleverd als een speciale bestelling met 28 mm-aansluitingen

 • Mijn systeem is vrij oud en is altijd luidruchtig geweest. Kan Tadpole helpen met dit probleem?

  Ja. De oorzaak van het geluid in dit systeem is lucht die bellen heeft gevormd die een “kiezel” geluid veroorzaakt. Andere geluiden zoals gorgelen worden ook veroorzaakt door lucht. Tadpole elimineert opgeloste en vrije lucht die alle geluiden in verband met lucht zal stoppen.

 • Kan Tadpole op een tankgevoed of zwaartekrachtsysteem worden gemonteerd?

  Ja, Tadpole is oorspronkelijk ontworpen om met groot effect te worden geïnstalleerd met een tank- of zwaartekrachtsysteem.

 • Is de Tadpole ingewikkeld of duur om te installeren?

  Nee. Tadpole heeft slechts twee aansluitingen en een automatische ontluchter, die wordt meegeleverd om te installeren. Het aanpassen en herinstallatie-installatie hoeft niet meer dan 1 uur te duren.

 • Is de Tadpole aangesloten op elektriciteit?

  Nee, de Tadpole heeft geen werkende of draaiende delen en vereist dus ook geen elektriciteit

 • Ik heb een warmtepomp. Werkt Tadpole ook bij een warmtepomp?

  Ja. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de toevoeging van Tadpole aan een warmtepomp-systeem een toename van de CoP kan opleveren.

 • Ik heb een oude CVketel. Zal Tadpole helpen het efficiënter te maken?

  Zeker wel. Tadpole is ontwikkeld op basis van een originele technologie die specifiek was bedoeld voor oudere CV ketels

 • Ik heb een luchtafscheider gemonteerd, waarom heb ik dan de Tadpole nodig?

  Er werd gedacht dat het plaatsen van een ontluchter de problemen van corrosie in verwarmingssystemen zou oplossen, maar, zoals we hebben ontdekt, behandelen ze alleen de symptomen. Sommige hebben zelfs een slibvang, dus ontluchten ze niet volledig. Tadpole, indien geïnstalleerd, zal opgeloste lucht tot een zodanig niveau reduceren dat zelfs na jaren van continu draaien het verwarmingswater kristalhelder blijft.

 • Ik heb een combiketel. Kan Tadpole erop worden gemonteerd?

  Ja, de pomp op een combiketel staat “op de retour”, dus Tadpole wordt eenvoudig gemonteerd op de retourleiding van de verwarming die terugkomt naar de ketel.

 • Hoe snel beïnvloedt Tadpole de prestaties van een verwarmingssysteem?

  Het effect op een verwarmingssysteem is bijna onmiddellijk, daarna is er in de komende drie tot vier weken een geleidelijke verbetering bovenop de initiële verbetering.

 • Aan mijn verwarmingssysteem is een corrosieremmer toegevoegd. Werkt Tadpole nog?

  Ja. Alle ketelfabrikanten leveren corrosieremmers met nieuwe ketels. De remmer heeft geen invloed op de manier waarop Tadpole opgeloste lucht verwijdert.